Beschrijving
Principio: Deze Extra Vergine olijfolie is afkomstig van het persen van de olijven van de olijfsoorten: Leccino, Frantoio, Olivella en Ravece. Dit is de eerste olijfolie die sinds het begin op de boerderij van Francesco gemaakt wordt, vandaar de naam Principio. Deze olie is zowel voor koude en warme gerechten te gebruiken, tevens voor het koken en bakken van gerechten.
Erede: Deze Extra Vergine olijfolie is een Monocultivar en afkomstig van de koude persing van olijven van enkel Marinese olijfbomen. Het is dus een olie afkomstig van 1 soort olijfboom. Van Marinese olijven is bekend dat ze een zeer lage opbrengst hebben, maar een zeer intense smaak, met een pittige afdronk. Deze olie behoort tot Presidio Slowfood sinds 2019.Deze olie is te gebruiken voor zowel koude en warme gerechten. Erede is door zijn fruitigheid en lichte bitterheid uitermate geschikt voor visgerechten en salades. De smaak doet denken aan gemengde bessen, gemaaid gras, verse tomaat en een beetje amandel.
Radice: Deze Extra Vergine olijfolie is een Monocultivar en afkomstig van de koude persing van enkel Ravece-olijven. Dus net als de Erede afkomstig van slechts 1 soort olijfboom. Deze olijven houden van het klimaat van Irpinia waar het weer meestal mild is maar met uitzonderlijke koude uitschieters in de winters. Dit microklimaat geeft de olijven een uniek karakter en een zeer intense smaak met een beetje pittige afdronk. Deze olie is te gebruiken voor zowel koude en warme gerechten, echter niet voor koken en bakken van gerechten.
Elizabet –
Wow, incredible weblog format! How long have you ever been running a blog for?
you made running a blog look easy. The whole glance of your site is fantastic, let alone
the content! You can see similar here sklep internetowy